ΑΡΘΡΑ \ Τελειότητα στη λεπτομέρεια. Η οριστική αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των  ραβδώσεων τον δέρματος με μόνιμα αποτελέσματα.

 

Η χαλάρωση και οι ραβδώσεις είναι καταστάσεις που έχουν σχέση με το συνδετικό ιστό του δέρματος.

Όταν λέμε συνδετικό ιστό, εννοούμε ένα πλέγμα ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, όπου περιέχονται και διάφορα κυτταρικά στοιχεία, απλωμένα σε όλο το σώμα μας, στο επίπεδο του κυρίως δέρματος. Η χαλάρωση μπορεί να εμφανιστεί ύστερα από απότομες αυξομειώσεις του βάρους, μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών ή μπορεί απλά να πρόκειται για κακή ποιότητα του συνδετικού ιστού εκ γενετής και μετά από κάποια ηλικία να γίνεται εμφανέστερη. Γ αυτό το σημείο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η δερματική χαλάρωση είναι τελείως διαφορετική από τη χαλάρωση των μυών. Για το λόγο αυτό πολλές φορές συναντάμε άτομα με σφιχτούς μυς, τα οποία ενώ γυμνάζονται παρουσιάζουν μια δερματική χαλάρωση, σα να "περισσεύει" το δέρμα τους σε ορισμένα σημεία. Άλλες φορές μπορεί να υπάρχει και δερματική και μυϊκή χαλάρωση. Σ αυτή την περίπτωση το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται χωριστά. Επίσης είναι δυνατόν να υπάρχει μια ατονία μυών, η οποία αντιμετωπίζεται με ειδικά προγράμματα σύσφιξης ανάλογα με την περίπτωση.

Οι ραβδώσεις είναι γραμμές που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Το χρώμα των ραβδώσεων αρχικά είναι κόκκινο και κατόπιν ασπρίζει. Τα σημεία που παρουσιάζονται συνηθέστερα ραβδώσεις είναι το στήθος, η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί και τα χέρια. Οι ραβδώσεις οφείλονται στο σπάσιμο των ελαστικών ινών του συνδετικού ιστού. Το σπάσιμο δημιουργείται είτε από μια απότομη διάσταση των ινών, όπως συμβαίνει όταν έχουμε απότομη αύξηση βάρους ή εγκυμοσύνη, είτε από απότομο αδυνάτισμα ή έλλειψη βιταμινών. Επίσης ραβδώσεις μπορεί να προκληθούν από ορμονικές ανωμαλίες.

Παλιότερα προσπαθούσαμε να προλάβουμε τόσο τη χαλάρωση, όσο και τις ραβδώσεις με διάφορες κρέμες, με πιθανότητες μερικής επανόρθωσης κι αυτό, εάν αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αμέσως μετά τη δημιουργία του. Τώρα όμως χρησιμοποιούμε μια μέθοδο, με την οποία αφαιρείται σιγά-σιγά η κεράτινη στοιβάδα του δέρματος τελείως ανώδυνα και αναγκάζεται ο οργανισμός να δημιουργήσει καινούργιο δέρμα χωρίς χαλάρωση, οπότε οι πολύ μεγάλες ραβδώσεις μειώνονται αισθητά ενώ οι μεσαίες και οι μικρές εξαφανίζονται εντελώς.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε σ' αυτό το σημείο είναι ότι το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι μόνιμο, διότι ο οργανισμός δημιουργεί ένα καινούργιο, υγιές δικό του δέρμα και δεν χρειάζονται συντηρήσεις για να διατηρηθεί. Αυτή η εργασία γίνεται σταδιακά και χρειάζονται το ελάχιστο 25 επισκέψεις περίπου, ανάλογα με το δέρμα και τη συχνότητα των εφαρμογών.

Σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις μόλις ολοκληρωθεί η κούρα, διακόπτουμε για 28 ημέρες και ξεκινάμε πάλι από την αρχή, ώσπου να επανέλθει ο ιστός στην φυσιολογική του κατάσταση. Κατά τη διάρκεια των θεραπειών βλέπουμε σταδιακά την αποκατάσταση του δέρματος.

Από τη στιγμή που θα τελειώσουν οι επισκέψεις και μέσα σε ένα μήνα ολοκληρώνεται η επούλωση του δέρματος, οπότε έχουμε ένα 40% έως 60%.επιπλέον σύσφιξη και μείωση των ραβδώσεων. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Φυσικά, ο βαθμός αποκατάστασης εξαρτάται και από την εσωτερική αναπλαστική ικανότητα του οργανισμού. Για το λόγο αυτό απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο καλός ύπνος, η σωστή διατροφή και η αναπλήρωση των βιταμινών, που μπορεί να λείπουν από τον οργανισμό. Στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία.

Σε περιπτώσεις που το άτομο είναι παχύσαρκο, είναι προτιμότερο να κάνει παράλληλα και θεραπεία αδυνατίσματος, διότι εάν προσπαθήσει να αδυνατίσει πρώτα, ενδεχομένως να αυξηθούν η χαλάρωση και οι ραβδώσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστούν περισσότερες επισκέψεις επανόρθωσης. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα και σε οποιαδήποτε ηλικία, όσο παλιά κι αν είναι η βλάβη και μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα καινούργιο σώμα σε 2 έως 2,5 μήνες.


Δείτε επίσης...

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά...